Allsvenskan div 1 – Dressyr

För knappt en vecka sedan fick vi en förfrågan om att stå värd för helgens omgång i Allsvenskan Div. 1 i dressyr. Trots den realtivt korta förberedelsetiden så lyckades vi att få till en väl genomförd tävlingsdag i vackert vårvärder. Så inledningvis vill vi rikta ett stort tack till alla som bidrog till att tävlingen kunde genomföras. Vi hoppas nu att alla är taggade inför våra kommande tävlingar, närmast Vårdressyren den 8 maj. Ni har väl sett anslagen på Veda!

Nåväl – till dagens tävling.

Det var totalt 27 ryttare i nio lag som deltog i tävlingen. Från klubben deltog Magnus på Rihanna, Vanja på Ziggy och Carro på Ebbe med fina ritter.

Bild ovan tagen av Peter Ask

I den individuella tävlingen placerade sig Magnus på en finfin femteplats. I lagtävlingen knep vi tredjeplatsen bakom Djurholms Ridklubb som med sina två lag placerade sig etta och tvåa. 

Det var ju i höstas som restriktionerna från coronapandemin slopades och vi kunde genomföra tävlingar som vanligt igen.

Det innebar att vi idag kunde erbjuda lättare förtäring och dryck från Krubban. På dagens meny fanns bland annat toast, korv med bröd samt goda bakverk för de som ville stilla hungern. För de i publiken som hade fullt upp med att titta på ekipagen så såg USEK till att gå runt med en uppskattad ”mobil krubba” från vilken man kunde köpa en kopp kaffe, en bulle eller en macka.

På Equipes hemsida går det att ta del av resultaten från tävlingen.

Förutom fina rosetter och plakett från klubben så fick lagen på första, andra och tredje plats fina priser från Coop som sponsrar Allsvenskan i år.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.