Anna Wass

Anna Wass

”Jag tävlar ofta många olika hästar och jag tävlar både hoppning och dressyr därför ser min framridning väldigt olika ut från gång till gång.

I dressyren skrittar jag först fram och börjar därefter korta upp på tyglarna och känna vad hästen har för dagsform (vilken kan variera MYCKET från gång till gång). Sen försöker jag rida hästen i ganska låg form i båda varven i alla tre gångarter, lägger in volter, övergångar och flyttar undan för bägge skänklarna innan jag plockar upp hästen i formen och försöker rida igenom programmets olika moment till det känns bra.
I hoppningen är det ju lite speciell framridning när man tävlar i ”ridskolecupen” eftersom man bara hoppar fram två språng, den mesta framridningen sker alltså på ”backen”. Jag börjar min framridning precis som jag gör i dressyren men börjar därefter rida ännu mer tempoväxlingar. Jag försöker också lägga in en del snävare svängar/volter för att se att hästen svarar ordentligt för ytterhjälperna så jag kan göra bra omhoppningssvängar. ”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.