Annette Nyman

Annette Nyman har flera fina resultat och vinster i RidskoleCup och är även KM mästare i Dressyr 2011.

”När jag har skrittat fram på lång tygel tar jag tyglarna och stämmer av att hästen lyssnar på mina hjälper genom att göra några halter, volter och tempoväxlingar. Därefter gör jag samma sak i traven där jag även försöker få hästen i en bra grundform. Jag fortsätter att göra övergångar och halvhalter samt lösgörande arbete i trav. När det känns bra arbetar jag i galopp i båda varven.

När hästen känns uppvärmd övergår jag till att rida vissa delar av det program jag ska rida. T.ex. volt, travökning, skänkelvikning eller galoppfattning från skritt, volt, förvänd galopp. Detta gör jag i båda varven ett par gånger och i slutet av framridningen gör jag några ryggningar om det ingår i programmet. Jag gör även några uppvändningar på medellinjen och gör halt. Om det är något som fungerar sämre gör jag detta några extra gånger och försöker få till en så bra känsla som det går.

Efter detta lägger jag in en skrittpaus och när ryttaren före mig börjar sitt program gör jag en sista koll att hästen är vaken och uppmärksam på mina hjälper. När jag kommit in på banan rider jag alltid förbi domarbordet ett par gånger så att inte hästen blir tittig där under själva programmet. Sen är det bara att köra så det ryker och göra så gott jag kan!”

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.