Äntlingen blev det dags för ridskolecup

Efter ett tävlingsuppehåll på grund av coronapandemin har vi äntligen kommit igång så smått med tävlingarna igen. 

I helgen som gick anordnades årets första Ridskolecup i hoppning samt en debutanthoppning. På grund av rådande coronarestriktioner genomfördes tävlingen på utebanan. För Hästklasserna var det hinderhöjderna 80 cm och 70 cm som gällde. För ponnyklasserna låg hindren på höjderna 70 cm, 60 cm och 50 cm.

Efter många fina ritter var det dags för prisutdelning och genomgång med ridlärarna om vad som var bra och vad som är viktigt att tänka på till nästa gång. Resultat från Ridskolecupen finns uppsatta på anslagstavlan i ridhuset.

Å vad är en tävling utan dess funktionärer. Stort tack till alla som bidrog i ”fixet” runt tävlingen. 

Nu ser vi fram emot nästa tävlingstillfälle som, om inte oförutsett händer, blir en Ridskolecup Dressyr med en debutantdressyr söndagen den 30 maj. Håll utkik på Vallentuna Ridskolas facebooksida för mer information om vad som gäller runt Ridskolecupen.

Som ni vet så är det än så länge bara tillåtet med tävlingar för de som är födda 2002 eller senare. Vi håller tummarna för att smittoläget förbättras så att även de som är födda tidigare tillåts tävla. Sen hoppas vi ju så klart också att så snart som möjligt låta nära och kära få möjligheten att titta på när våra duktiga ryttare och hästar tävlar. 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.