Är det därför samhället klassar ridsport som lyxsport?

Hästen är betydelsefull för många människors utveckling. Den berikar människors liv med bättre hälsa, ger rekreation, motion, rehabilitering och ett socialt nätverk. Hästen möter individen utan fördomar och värderingar. Att hantera djur som är så mycket större och starkare än vi själva stärker självförtroendet.

I dag fritidsrider cirka 4 000 personer med funktionshinder och får därmed en möjlighet till en meningsfull fritidssysselsättning. Med fritidsridning menas ridning då den funktionshindrade främst är ryttare. Det kan till exempel vara vanligt hästägande, tävlande eller lektioner för ridinstruktör. Majoriteten av de funktionshindrade som fritidsrider har ett psykiskt funktionshinder och ofta ett eller fler tilläggshandikapp. Ridsport är Sveriges största sport för funktionshindrade.

Vår fina medlem Calle är en av dem. Calle rider tillsammans med sina hästkompisar på ridlekis varje lördag. Idag red han den stora, vackra skimmeln Pandora. Att integrera människor oavsett funktionsnedsättning, etnisk bakgrund, kön eller ålder är för oss fullständigt naturligt.

Återigen är hästen betydelsefull för människor utveckling. Det måste vara därför man i samhället klassar vår sport som lyxsport….eller vad tror ni?

Vi syns på lördag Calle! 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.