Dags att ta Grönt kort?

Målet med Grönt kort
Målet med upplägget och materialet är dels att höja säkerheten på tävlingsplatserna men också att ge ryttare och föräldrar mer kunskap och göra det roligare att tävla. Med Grönt kort kursen vill vi skapa ett forum för samtal kring etik, moral, vett och etikett, samt regler och allmän hästkunskap. Vi vill betona ”code of conduct” och vill att alla som genomgått kursen har en likvärdig kunskapsgrund att stå på och på så sätt vara bra förberedda inför tävling.

 

Vad krävs för att få gå en Grönt kort kurs?
För att delta i en Grönt kort kurs måste man ha vissa förkunskaper.  Ryttaren ska med en god sits på ett säkert sätt, balanserat och följsamt rida hästen i samtliga gångarter (inkluderat sadling, tränsning, visitering). 

Uppsuttna krav gäller dock inte målsman. Du kan börja det år du fyller 13 år.

 

Det är också bra om deltagarna har förkunskaper kring häst och hästhantering. Den baskunskap som finns samlad på www.ridsport.se/hästkunskap är en bra grund för deltagarna.

Grönt kort kursen innehåller 18 timmar som kan fördelas på flera tillfällen. Ett av kurstillfällena är praktiskt och genomförs i stallmiljö. Utöver kursen tillkommer en slutlig avstämning/slutprov.

 

Följande datum är planerade:

Onsdag         15/6 kl 18-21

Söndag         19/6 kl 14-17

Övriga träffar planerar vi tillsammans.

 

Mer info finns på http://www3.ridsport.se/Tavling/Licensguide/GrontKortny/

 

Observera att vid färre än 7 anmälda ställs kursen in. Har du svårt att komma med vid något tillfälle så kan vi säkert komma överens på något sätt och ordna med läxor. Om du har några inlärningssvårigheter på något sätt löser vi det. Hör av dig. Anmäl på lotta@vrk.nu – frågor 070-7695309. Kostnad 700 kr för VRK medlemmar 2016 och

900 kr för icke medlemmar. Det går att lösa medlemskap på plats.

  


 

Mer information om Grönt kort finns på

www.ridport.se/gröntkort 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.