Det är när man kommer nära man förstår vilken konst det är!

och mitt i all denna uppståndelse finner man nykomlingarna. De som har tävlat, tränat och kämpat i många år och äntligen fått chansen att visa upp sig. Det är här och nu och allt fokus ligger på dessa ekipage. Mediabevakningen är stor! Tävlingsteamet runt omkring är större! Publik och allas ögon är fokuserade på ”hur ska debuten gå”.

Hur klarar man den pressen? Vad är det som gör att man kan bibehålla sitt lugn och sitt fokus? Jag tror att erfarenhet och ett genuint stöd hjälper en långt men det är ändå, till syvende och sist, du själv tillsammans med din häst som ska utföra prestationen. Just i det ögonblicken när prestationen ska utföras blir jag alltid väldigt emotionell, särskilt när det är ett ekipage som kännner lite speciellt för. Jag tror att flera av er känner igen er:-)

Ni som följt mediabevakningen vet att Malin och Fleetwood gjorde en godkänd insats.

För oss som var på plats så var vinsten för team Hamilton redan när de kom in, som första ekipage, på arenan. De svenska flaggorna viftade, ögonen tårfylldes, rysningarna gick genom kroppen. Svenska dressyrlaget med Malin Hamilton, Minna Telde, Patrik Kittel samt Tinne Vilhelmson Silfvén lyckades erövra 5e plats i EM. En fin insats som ingjuter hopp inför kommande mästerskap!

 

Anna Berggren

Ps. Jag ursäkter dressyrinriktningen på ovan. Givetvis så hann jag även få se våra duktiga hoppryttare samt de fantastiska ekipagen i Para Dressyren. Coolt ändå! Män, kvinnor, funktionsnedsättning, olika åldrar på en och samma tävlingsplats. Viva ridsport!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.