Elina Mellberg

”När jag rider fram inför en tävling så försöker jag att få min ponny så lugn som möjligt, få honom att hålla sig på marken och bara galoppera på, vänta på mig och framförallt lyssna. Jag skrittar mycket på framridningen då det brukar vara väldigt trångt. Oftast travar jag fram lite utanför på någon bra väg om det finns.

Jag går så fort som möjligt in på framhoppningen så att jag kan gallopera igång honom då det oftast är mycket större yta där än på framridningen. Jag lägger volter, avsaktningar, halter och ryggningar för att få honom så uppmärksam som möjligt. När jag galopperat igång honom och han känns fin så brukar jag ligga och rulla i en åtta på krysset 4-5 gånger och sedan kommer 1-2 gånger på räcket som vi sänker. När jag gjort det försöker jag få honom att skritta lugnt några varv och sedan komma på oxern som även den sänks. När jag hoppat den 1-2 gånger så höjer vi den till riktiga höjden så hoppar jag det 1-2 gånger. Efter det så tar jag det lugnt, travar och skrittar så lugnt som möjligt, och försöker få honom avslappnad. När det inte är så många starter kvar innan mig så brukar jag ta räcket på höjden jag ska hoppa 1-2 gånger.

Det viktigaste med min framridning på Solero är att försöka få honom så lugn som möjligt och att han ska lyssna på mig. Det är A och O för att få en bra runda.”

 

Läs Elinas bloggar:

ElinaMellberg.blogg.se
ponilovers.blogg.se

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.