En saga som gav fina världscupspoäng

”Känslorna blir väldigt blandade i ösregnet som föll och mitt i allt det här hamnar vi i en strålande grönska vid tävlingsplatsen i Wroclaw Polen”, så beskriver Malin Hamilton sitt första intryck av Polenresan.

Team Hamiltons första världscupsdebut skulle alltså ske här.

”Tävlingsplatsen var fantastisk. Dressyrbanorna låg på en höjd och nedanför ringlade galoppbanan. Eftersom jag tävlade på eftermiddag/kväll båda dagarna tog jag tillfället i akt och skritta Fleetwood på den stora anläggningen”. Första dagen skrittade jag 35 minuter runt bland bokskog och grönska tills jag insåg att jag kanske var tvungen att skritta tillbaka samma väg. Då öppnades en osynlig port och plötsligt såg jag stallet framföt mig…lite som Alice i Underlandet”.

Nog om bokskog och vacker grönska, hur kändes det?

”Överlag är jag väldigt nöjd med vår insats. Visst hade vi lite missar här men Fleetwood känns fantastisk. Överlag så var poängen väldigt låga för samtliga. I küren var det endast 1% som skiljde nr 1 och nr 8, snacka om små marginaler”.

På plats var flera ”kollegor” från EM på plats som t.ex Fabeienne Luetkemeier.

”Att bli 5:a i küren kändes fantastiskt bra. Att erhålla världscupspoäng i min första världscupsdebut var självfallet något som jag hade hoppats på”.

Malin får väldigt fin respons på sin ”nya” kür där musiken är av Fleetwood Mac. Premiären var i Falsterbo i somras och nu fungerade timingen ännu bättre.

Med sig  på resan hade Malin sin hästskötare, Helena Callvik. Helena har varit med ett par gånger tidigare och nu har hon verkligen kommit in i sin roll och sköter i princip allt. ”Det är så skönt att ha Helena eftersom jag nu kan fokusera helt och hållet på min prestation”. ”Helena har gjort en fantastisk insats”.

Jeanna, Helena och Malin polen

Bilden: Marcus, Malin Hamilton, Helena Callvik och Jeanna Högberg

Givetvis kom även maken/tränaren Magnus Hamilton ner och stöttade Malin. Det har också visat sig att han har fler strängar på sin lyra då han är fotografen av bilderna som ni ser här på hemsidan.

Stort GRATTIS team Hamilton och vi ser fram emot nästa tävling! Men först vill vi faktiskt ha lite coachning här hemma på Veda:-)

Vill du följa Malin Hamilton så GILLA hennes Facebooksida!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.