Ett spännande 2013 har börjat för team Hamilton

Den första internationella Grand Prix starten i Tyskland gick av stapeln i Westfalenhallen Dortmund i mars. Det gav hela 67.149% och ekipaget hamnade precis utanför placering. Via Ridskolans Facebooksida rapporterade vi och la även ut en länk där man kunde följa tävlingen via web-TV. Dagen efter tävlade de Grand Prix Kür  och fick hela 68,650% som gav en tredje placering. På vägen hem från Tyskland stannade de till i Holte i Danmark och red ytterligare en Grand Prix som gav en fin bronsplacering.

Nu är team Hamilton varit tillbaka i vardagsbestyren på Veda sedan en tid med allt vad det innebär. Jag fångade Malin i språnget och frågade om nästa internationella start som är 20-21 april i Hagen, Tyskland.

 

Alltså du måste bara förklara vad alla benämningar och klassificeringar betyder.

”Egentligen är det inte så komplicerat. Klassificeringarna börjar redan i de lätta klasserna. LC:1 kommer före LC:2 i bedömning och svårighetsgrad. Det fortsätter så hela vägen upp till de svåra klasserna. Därefter har vi alla klasser som har FEI*(FÉDÉRATION EQUESTRE INTERNATIONALE) före sitt klassnamn. Det innebär i korthet att det är program som ser exakt likadana ut i hela världen. Därefter har du CDI och CSI och olika antal stjärnor som i korthet betyder storleken på tävlingen och vilka domare som krävs för att döma. Det är Svenska Ridsportförbundet som nominerar ekipage till dessa tävlingar baserat på resultat.”

 

Hur var det att träna för Patrik Kittel?

Det kändes jättebra! Det är egentligen ”bara ”att fokusera på det jag och Magnus redan tränar på men att se till att få mer av allt. Det krävs när man ska tävla internationellt. Patrik har en enorm erfarenhet av det internationellt tävlande och känner till hur domarna tänker. Han tränar ju själv för världens bästa tränare. Han har dessutom plockat upp så många hästar själv till Grand Prix. Att han dessutom är ödmjuk och väldigt rolig gör det hela ännu bättre. Jag och Fleetwood tar några träningar till på vägen ner till Hagen och det ser jag fram emot.

Läs mer om Malins träning hos Kittel

 

Vad händer just nu?

Nu har Fleetwood fått vila lite och nu är han precis igångsatt och han känns jättebra. Det gick väldigt bra på förra resan. Fleetwood tycker det är roligt och han blir bara bättre och bättre. Det finns ju alltid en oro att resan ska ta för mycket på krafterna men här var det tvärtom. Det känns tryggt. Jag tycker inte om ordet taggad! Men jag är fokuserad och förberedd inför nästa utmaning.

 

Stort lycka till önskar vi team Hamilton! Och för er som vill följa ekipaget så är ett hett tips att ”gilla” Vallentuna Ridskolas Facebooksida.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.