Fin insats av Malin Hamilton och Fleetwood i dagens FEI Grand Prix

Vi har just lyckats fånga Malin för en kort telefonintervju från Helsingborg. Fleetwood kändes jättefin även idag berättar hon. Det började fint men tyvärr hade vi ett par dyra missar som kostade chansen till en bättre placering.

Den första missen kom i övergången till samlad skritt där Malin fattade galopp (det kan hända även den bästa att man glömmer programmet) men insåg nästan omedelbart sitt misstag och korrigerade.

Den andra missen kom i vänsterpiruetten där ekipaget tappade fler dyra poäng. I Grand Prix är det koefficienter på flera av delmomenten, så även dessa två, vilket gör att det blir dubbelt smärtsamt med missar där det är koefficient.

Totalt tappade Malin och Fleetwood ca 40 poäng här, vilket hade kunnat ge en avsevärt högre placering om allt gått väl. Trots detta red de förtjänstfullt ihop hela 62, 766 % vilket gav en 16e plats och en kvalplats till finalen imorgon som går i FEI Grand Prix Kür. Totalt 18 av totalt 24 ekipage har kvalat till Küren.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter! Då håller vi återigen tummarna för och Malin och Fleetwood. Finalen kommer att sändas live på web-TV som du hittar i anslutning till Online-rapporteringen på Equipe.

Läs mer om SM i dressyr på Ridsportförbundets hemsida.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.