Grönt Kort Kurs

Målet med Grönt kort

Målet med upplägget och materialet är dels att höja säkerheten på tävlingsplatserna men också att ge ryttare och föräldrar mer kunskap och göra det ro­ligare att tävla. Med Grönt kort kursen vill vi skapa ett forum för samtal kring etik, moral, vett och etikett, samt regler och allmän hästkunskap. Vi vill betona ”code of conduct” och vill att alla som genomgått kursen har en likvärdig kunskapsgrund att stå på och på så sätt vara bra förberedda inför tävling.

Vad krävs för att få gå en Grönt kort kurs?
För att deltaga i en Grönt kort kurs måste man ha vissa förkunskaper.  Ryttaren ska med en god sits på ett säkert sätt, balanserat och följsamt rida hästen i samtliga gångarter (inkluderat sadling, tränsning, visitering). 

Uppsuttna krav gäller dock inte målsman.

Det är också viktigt att deltagarna har förkunskaper kring häst och hästhantering. Den baskunskap som finns samlad på www.ridsport.se/hästkunskap är en bra grund för deltagarna. 

Grönt kort kursen innehåller 18 timmar som kan fördelas på till exempel sex tillfällen à tre timmar, alternativt en helgkurs. Ett av kurstillfällena är praktiskt och ska genomföras i stallmiljö. Utöver kursen tillkommer en slutlig avstämning/slutprov.

 

Följande datum är planerade:

Söndag   23/2 kl 10.00-15.00

Onsdag   26/2 kl 18.00-21.00

Lördag      1/3 kl 10.00-12.30

Söndag     2/3 kl 10.00-15.00

Onsdag     5/3 kl 18.00-20.30 (provtillfället)

Observera att vid färre än 7 anmälda ställs kursen in. Har du svårt att komma med vid något tillfälle så kan vi säkert komma överens på något sätt och ordna med läxor. Hör av dig. Anmäl på lotta@vrk.nu – frågor 070-7695309.

Kostnad: 600 kr för VRK medlemmar och 850 kr för icke medlemmar.

Plats: Vallentuna Ridskola

Observera att Ni inte kan räkna med något mer kurstillfälle under våren… 

Mer information om Grönt kort finns på www.ridsport.se/gröntkort

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.