Helgens Ponnyallsvenskan i hoppning

Lördagen 6 april var det dags för Ponnyallsvenskan omgång 1 för Zon Central, där 8 lag tävlar om två platser på Strömsholm i juni. Vallentuna har många duktiga ponnyryttare i år och det finns näst intill hur många som helst att välja på.  I första omgången red som planerat: 

 

Paula Unghanse  –  Geizer

Annie Unghanse  –  Texas

Andrea Sjökvist  –  Tubber Two Tone

Emma Salin  –  Munsboro Ron

 

Paula och Annie började med två säkra nollor! Tyvärr så rev Andrea ett hinder men chans till omhoppning fanns om Emma red felfritt. Emma och Ron var felfria fram till näst sista hindret där bakbomen på b-hindret trilllade i trekombinationen. Dessvärre betyder detta att det inte blev någon omhoppning för VRK men laget slutade endå på en 4e plats, vilket är bra inför omgång 2 och 3 som går på Skogslotten 10/5 och 11/5. Vann denna omgång gjorde Stora Wäsby, grattis!

 

 

Söndag 7 april var det dags för tjejerna i Div 1, där det i år är 14 lag med och tävlar och Vrks lag betod av:

 

Alva Hanson  –  Grallagh Diamond

Josefin Mellberg  –  Mister du Gasseau

Rasmus Svensson  –  Munsboro Panda

Johanna Edvinsson  –  Marilyn

 

Helt fantastiskt nog så var ALLA våra ryttare felfria och gjorde fantastiska rundor!! I omhoppningen fick de sällskap av fyra andra lag och lika säkert där började VRKarna rada upp säkra nollor. Roslagen var lite snabbare än oss när Johanna gick in som sista ryttare, som sämst skulle vi bli tvåa, och Johanna fick orden ”rid så fort du kan”, och det kunde Johanna! Fort gick den men tyvärr en miss på sista hindret och det blev en superbra andraplas för laget!!

Omg 2 och 3 i division 1 går på Edsbro 18/5 resp Roslagen 25/5.

 

 STORT TACK TILL ALLA HELGENS VRK RYTTARE!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.