Hoppning Division 1 – Omgång 1 & 2

Lagledare Lena Salin rapporterar att i första omgången i Södertälje fanns fem ryttare på plats, Emma Salin, Camilla Ahlén, Hanna Rydström, Anna Salin och Katarina Aggring.

 

Hästarna såg ut att vara i bra form och gjorde fina rundor i förklassen! I laget red sedan Emma, Camilla, Anna och Katarina som inte behövde starta grundomgången, då redan efter de tre första rundorna så var VRK klara för omhoppning!

 

Det var sex lag som gick till omhoppning, omhoppningsbanan var snålt mätt och de flesta fick tidsfel, och tyvärr ramlade även några bommar för VRKarna som dessutom hoppade 1 dm högra omhoppning och hoppades på en fördel, men tyvärr fungerade det inte så och laget slutade på en 6:e plats vilket är mycket bra! En härlig laginsats!

 

Efter denna laginsats var laget klara för omgång 2 i Division 1 på Södertörn en solig dag med en 11 hinder och 13 språng lång bana.  Här saknades hästen Talang samt Hanna Rydstöm.

I laget red Emma Salin på Katarina Aggrings häst Bellarina, som gjorde en fin runda men tyvärr rev det hinder nr 6 som reslterade i 4 fel. Camilla Åhlén red därefter hem en säker nolla på hästen Sirus! Näst ut var Anna Salin på Thunder Sent, en runda som länge såg säker ut, men tyvärr ramlade en bom på näst sista hindret, attans! Katarina Aggring på Lambada därefter en lika säker nolla som Camilla, och laget låg på sammanlagt på 4 fel efter Katarinas ritt samtidigt som endast ett lag vid den tidpunkten ridit felfritt och VRK då låg trea. Synd för oss så satte tre andra lag nollor på sina sista ryttare, 4 lag gick till omhoppning.

 

VRK – Laget slutade på en 6e plats även denna gång, och vann gjorde Djursholm före Team Aspvik som kom på en andra plats. På pallan ovanför VRK hittar vi Årsta Runsten som var lite snabbare än oss.

 

Lagledare Lena är ännu lite osäker på om laget kommer få rida omgång tre den 4/5 i Västerås, (uppdatering kommer inom kort!) vi håller tummarna! Finalen går den 5 Maj för de fem bästa lagen från varje grupp.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.