Intervju med Amanda Lindholm

I helgen har nämligen Amanda Lindholm och Moravikens Meteor tagit en första och en andra placering i nationell dressyr, med dessa starter har hon också gjort två kval till sm. Med Kulltorps Flora har Amanda i helgen också kvalat till sm samt tagit en första placering.

Nedan har Amanda själv tagit sig tid att berätta.

(intervjun är från innan helgens tävling)

Amanda och Fora

Hur har du lagt upp din träning för att nå så långt i så tidig ålder?

Jag har två ponnyer som heter Moravikens Meteor och Kulltorps Flora, Flora delar jag med min syster Ebba. Båda ponnyerna har jag snart haft i snart ett år och vi har gjort stora framsteg på dressyrbanorna, på kort tid.

 

Visste du redan från början att det var Kulltorps Flora du ville satsa på?

Båda ponnyerna är väldigt duktiga inom dressyr, Flora är också väldigt duktig på att hoppa. Flora är en b-ponny vilket gör att hon tävlar något enklare klasser på nationell nivå än vad Meteor som c-ponny gör. Det är en av anledningen till att det gått något bättre med Flora. Jag tror dock att jag har goda möjligheter med båda mina ponnyer att nå mina mål.

Har du alltid satsat på det långa målet eller hade du små delmål?

Mitt mål är att få en plats i SM. Det är ett tufft mål, som jag kanske inte når i år.

 

Jag är väldigt målinriktad och vill alltid att det ska gå bra och vill alltid ha en bra känsla när jag rider. Jag har haft mycket bra hjälp och coaching, både från min tränare Nina och från min familj. På senaste tiden har jag även fått stöd av duktiga dressyrdomare om hur jag ska tänka när jag är inne på banan.

Om du fick ge de andra tips på hur man ska tänka, vad skulle du säga då?

Min tränare Nina brukar alltid säga en klok sak när det är något i ridningen som inte funkar eller om det är något jag misslyckats med.

-Amanda, det beror på att du inte lärt dig det ännu…

Det ger mig positiv energi att fortsätta kämpa och försöka igen, det går faktiskt, även om det kan ta lite tid och är jobbigt.

 

Hur ser framtidsplanerna ut för dig nu? Vad är nästa steg?

Nu under våren/sommaren 2014 kommer jag att tävla, träna och ha väldigt roligt tillsammans med mina ponnyer. För det är faktiskt det viktigaste med ridningen, det ska vara roligt!

 

Om ni vill följa mig och mina ponnyer i vardagen kan ni gå in på www.amandalindholm.com

 

Amanda och Meteor

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.