Kandidaterna – del 1

1. Vem är Maria Croon och vad gör du till vardags?

Svar: Jag är 43 år, bor i Sollentuna med man, 2 barn (varav en dotter som också rider på Veda) en hund, en katt, 2 kaniner och en hamster. Så djurintresset är stort 🙂

Jag har under hela mitt liv arbetat med försäljning och marknadsföring i olika former. Aftonbladet, ZTV är exempel på arbetsplatser och sen 8 år tillbaka är jag på Forma, nu som Vd för Forma Magazines (som bl a ger ut Icakuriren, Hus & Hem, Hälsa mm men vi har också verksamhet i Finland och Estland).

På fritiden rider jag förstås, dressyr varje lördag och hoppning varannan onsdag.

 

2. Berätta om ditt ridintresse! När började det och vad är det som gör ridningen så speciell för dig?

Svar: Jag är uppvuxen på en hästgård på Gotland så jag har ridit i hela mitt liv. Min första häst var ett gotlandsruss som hette Natalie och sen fortsatte det med större ponnies och sen ridhäst.

För 15 år sen blev det så att ridningen inte riktigt fick plats i mitt liv och det blev under många år bara sporadiska ridtillfällen men sen för några år sen hittade jag Veda och det är fantastiskt.

Det finns inget som motsvarar ridning när det gäller avkoppling och träning och det ger så mycket energi!  

 

3. Vad gör Veda speciellt och vad vill du förvalta respektive utveckla under din tid i styrelsen?

Svar: Det finns mycket som är speciellt tycker jag. Hästarna är bra och utvecklande att rida. Malins och Magnus ambition med verksamheten går också igenom, det finns förutsättningar att lära sig mer och bli bättre.

En annan sak är strävan att skapa vi-känsla. Det märkte jag av när min dotter började som 5-åring, det var naturligt för de större barnen att hjälpa de mindre.

Styrelsens arbete är ju att skapa förutsättningar för att verksamheten ska kunna fortsätta utvecklas utifrån för den fina grund som finns och det ska bli roligt att få vara en del av det.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.