Kandidaterna – del 2

1. Vem är Mia Bryngelsson och vad gör du till vardags?

Jag är Täbybo sedan 3 år tillbaka, gift med Peter och mamma till Adam 6 år och Ellie 9 år. Ellie rider även hon på Vallentuna och har till min stora glädje samma stora kärlek till hästarn som jag!

Jag jobbar som programledare i Sveriges Radios nya nyheteskanal, Alltid Nyheter, som sänder dygnet runt på webben och i mobilen. Har ni inte hört mig där så har ni kanske hört mig tidigare i P4 Radio Stockholm på 103,3 där jag jobbat sedan 1998 och de senaste 5 åren varit programledare för morgonprogrammet.
 
2. Berätta om ditt ridintresse! När började det och vad är det som gör ridningen så speciell för dig?

Jag började som nybörjare på Tanne Ridskola på Frösön i Jämtland när jag var 7 år. Har ridit sedan dess med några kortare uppehåll. Jag har varit medryttare, haft foderhäst och ridit på 8 olika ridskolor i tre olika städer. Idag rider jag i Dressyrspecialen kl.10 för Magnus och är medryttare på två hästar som står på Sköldnora Kungsgård.

Ridning och hästar är mitt absolut största intresse. Närheten till naturen, samspelet med hästarna och den totala ”yogan” som ett dressyrpass innebär är oslagbart! Vill inte leva utan det!

Jag är absolut ingen tävlingsmänniska och lade ner den karriären när jag 13 år gammal vägrade ut mig i en hopptävling genom att inte ens få in hästen på banan :/. Men mot alla odds fick den en ny skjuts då jag till slut tog modet till mig och debuterade i dressyr på Veda förra året. Senast red jag L:C på McCloud och det gick väl ”hellre än bra” men himla kul var det!
 
3. Vad gör Veda speciellt och vad vill du förvalta respektive utveckla under din tid i styrelsen?

Jag är så glad att jag hittade till Veda! Fantastiskt trevlig klubb! Jag gillar den avslappnade stämingen – ”alla känner alla”, de fantastiskt fina och välskolade hästarna och vilka instruktörer – dom är bara bäst!!

Jag hoppas att jag kan bidra till att klubben fortsätter vara den trevliga och välorganiserade klubb det är idag! Ser också fram emot att arbeta vidare på den redan inslagna banan – att byggnaderna får den upprustning som den så väl behöver och förtjänar.

Sen vore det ju kul om vi kunde sätta Veda på kartan som en av landets bästa ridskolor och klubbar genom att bjuda in till storslagna evenemang och tävlingar!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.