Lag SM i Dressyr 2013, känn på den!

Hur kommer det sig att vi fått äran att anordna SM?
”Ärligt talat så skrev jag i vår tävlingsansökan för 2013 att vi var öppna för att anordna ett mästerskap. För några veckor sedan hörde Mats Eriksson på Ridsportsförbundet av sig och frågade om vi vill anordna Lag SM i dressyr häst.”

Hur kände du då Lotta?

”Jätteglad! Då tänker jag att de har läst våra överdomarrapporter och att vi fått en sådan fin respons och återkoppling från våra tävlingar. Vi har fått fina betyg helt enkelt!”

Vilken känsla fick du sen?

”Hjälp, tänk om mina klubbkompisar inte vill det. Men min största oro var kring uppstallning och utebanan. Allt annat löser sig ju, det vi vi ju nu. Sen ringde jag till Malin Hamilton och dig och pratade om det hela. Därefter tog vi upp det på ett styrelsemöte och vi blev eniga om att vi kör.”

Vad händer just nu?
”Jag har bokat upp domare och det är så roligt att alla är så positiva och glada. Sedan har jag pratat med Lena Svensson, dressyransvarig på Ridsportsförbundet, om vad är nästa steg är. T.ex måste det vara en geografisk fördelning över domarna, allt för rättvisans skull. Jag har också kontaktat förbundets sponsorer som alltid kontaktas i samband med mästerskap.”

Hur ska tävlingen organiseras?
”Jag håller på att utse en komplett tävlingsledning som i första steget ska jobba med kommun och sponsorfrågor. Förutom en tävlingsledning behöver vi utse ansvariga för olika områden, alltifrån mat till parkering till uppställning. Vi har en bra tävlingssektion på plats redan men den kommer troligen att utökas. Alla som vill vara med får gärna höra av sig till mig.”

Blir LAG SM en integrerad del av vår redan etablerade tävling AugustiDressyren?
”Ja, precis så blir det. Det är egentligen ingen jättestor skillnad mot de klasser som vi redan kört i år. De svåra klasserna blir en del av LAG-SM. Skillnaden blir att vi kommer att ha regional, nationell, elitnivå.”

Om du drömmer dig bort till 9-11 augusti 2013, vad ser du framför dig?
”Jag ser en härlig augustimåne över Veda. Ryttare och funktionärer har en gemensam fest på lördagskvällen och skratten ekar långt bort över bygden.”

lotta 

Vill du vara med så kontakta Lotta Sunnberg, lotta@vrk.nu

 

Läs mer om Ridsportsförbundets tävlingsplanering 2013

 

Vid tangenterna,

Anna Berggren

Ordförande Vallentuna Ridlubb

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.