Malin och Fleetwood åker till Helsinki Horse Show

Malin och Fleetwood var i Helsingfors förra året och då vann de Olympic Grand Prix Special i Helsinki Horse Show. Om du reflekterar över det gånga året, vad är det första som du tänker på? ”Det här året har varit fantastiskt. Vi var inte beredda på att vi skulle lyckas så här bra utan tänkte nog att vi behöver nog ytterligare ett år. Nu kan vi satsa mer på internationella tävlingar så att vi kommer in i den rutinen också.” 

Det är många toppryttare både på hoppsidan och dressyrsidan som åker. Hur ”peppar” ni varandra inför ett stort event som detta? ”Vi är sammansvetsade även om vi inte umgås jämst. Förbundsträningarna ger oss möjligheten att vi får lära känna varandra utanför tävlingsmomentet och det är väldigt viktigt. När vi är på gemensamma tävlingar bor man ofta på samma hotell. Vi hjälper varandra med allt möjligt, från litet till stort, åter middag tillsammans. Förra året hade jag ingen egen hästskötare med mig men då ställde de andra ryttarnas skötare upp och hjälpte även mig. Vi tittar på varandra när man rider och stödjer varandra. Alla vill självklart prestera och vinna men är samtidigt väldigt ödmjuka hur svårt det är.”

I dressyrteamet ingår, förutom Malin Hamilton, Charlotte Esping, Anna Haag, Jeanna Högberg och Hanchen Ressle.

Tar du med dig något i år som du inte hade med dig förra året? ”I år har jag med mig en hästskötare Sofia och alla hennes väskor…tydligen fullproppat i lastbilen, ett nytt tävlingsskåp och den nya fina fracken som jag vann tidigare i år på Djurgården.”

Första start är torsdag kväll och vill ni följa tävlingarna går det bra via Helsinki Horse Shows hemsida och om vi har tur kan vi även få se tävlingarna via FEI TV.

 

STORT LYCKA TILL MALIN OCH FLEETWOOD!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.