Resultat från Augustidressyren

Efter den otroligt lyckade Augustidressyren,som gick utomordentligt smidigt och bra, har vi nu fått in rapporten från Överdommaren LInda Langen Åkerlund. Vi brukar inte alltid lägga upp dessa, men när de är så här roliga att läsa kan vi helt enkelt inle låta bli!

Läs och le, och alla ni som hjälpte till att göra den här tävlingen så bra som den blev, ge er själva en stor klapp på axeln. Och så ser vi till att nästa tävling, och tävlingen efter det, blir minst lika bra!

 

augustidressyren

Efter dressyren bad vi även en av domarna. Lotta Finstorp, om en intervju;

 

bild (13)


Det är ju inte första gången som du dömer under Augustidressyren, Vad är det som får dig att vilja komma tillbaka?
Jag har haft förmånen att döma Augustidressyren flera gånger. Tävlingen är välarrangerad och vi domare blir anlitade med stor framförhållning.
Jag gillar formatet, med klasser från lätt till Grand Prix. Ridskoleekipage och elitryttare tävlar bokstavligen sida vid sida

Vad anser du fingerar bäst respektive mindre bra med Augustidressyren och vad skulle vi kunna förbättra?
Det är härlig stämning och bra funktionärer. Jag önskar en toalett bakom domarkurerna – det är ibland svårt att hinna upp till ridhuset vid korta pauser.

Hur kom det sig att du blev dressyrdomare?

Jag började min domarbana under 80-talet. Då var jag aktiv dressyrryttare och tyckte att det behövdes en mer positiv syn i sporten och fler kvinnliga domare. 

Det är ett komplext och svårt uppdrag men det ger mig glädje och energi! Det finns en stor kamratskap mellan oss domare för under ”högsäsong”träffas vi ibland varje helg.

Skulle du vilja komma tillbaka och döma även nästa år?

Jag kommer gärna tillbaka nästa år.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.