Skam den som ger sig!

Som många av er medlemmar känner till så har vi kämpat länge för att få vår röst hörd för att få tillstånd en omfattande renovering så att våra elever, ung som gammal, samt våra underbara hästar ska ha en trivsam och säker miljö. Några av er när vi sanerade mot möglet 2012, som förvisso visade sig ofarligt, som gav oss ny sadelkammare och spolspilta. Under 2014 ska belysning komma upp från busshållplatsen och vägen in till anläggningen. Där fick vi draghjälp av Jaana Tilles

Och nu kommer nästa glädjande nyhet, kommunen har beslutat att renovera Veda Ridcenter! I Vallentuna Kommuns verksamhetsplan 2014-2016 går att läsa att kommunen och Fritidsnämnden har som strategisk inriktning att investera i Veda Ridcenter, dvs den ridanläggning som sedan 2007 hyrs av Vallentuna Ridskola.

Just nu genomförs en förprojektering tillsammans med professionella medarbetare och arkitekter på kommunen där vi skapa oss en bild över omfånget av renoveringen. Troligen kommer vi att behöva prioritera men om allt går enligt plan kan vi se fram emot start av renoveringen redan nästa år.

  • Vid årsskiftet 2014/2015 ska förprojekteringen och prioriteringen vara klar. Här samarbetar kommunen med Vallentuna Ridskola för att få en så smidig renovering och prioritering som möjligt.
  • Det är avsatt pengar för 2015 och beslut kommer att fattas i februari om vad som ska göras under 2015.
  • Om förprojekteringen påvisar att avsatta medel inte räcker kommer man i Fritidsnämnden ta upp frågan på Kommunplanedagarna som brukar hållas i mars.
  • Kommunbudgeten fattas beslut om senare under året 2015(okt-dec) och då vet vi om eventuella extra resurser för renovering kommer bli aktuellt under 2016.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.