Vi synar kandidaterna!

Så här svarade de på valberedningens frågor:

 

Vem är du?

 

Nicole:

Jag heter Nicole och är en 20årig glad tjej som precis har påbörjat mina studier på Stockholms Universitet för att bli ekonom.

 

Gina:

Jag är snart 50, gift med Jan och har 3 barn. Jag kallas för Gina men heter egentligen Catharina så ibland kan ni höra det också. Är en curling mamma som hållit på och skjutsat mina barn till olika aktiviteter under många år, men nu bor bara en av mina barn hemma. Det har varit mycket hockey, mig hittade man oftast i speakerbåset. Sedan blev det mera fotboll och ridning då mina tjejer intresserade sig för det. Jag jobbar sedan snart 30 år på en ekonomiavdelning. Min man Jan kan ni ibland hitta i Krubban på de större tävlingarna han tycker om att laga mat och det är bra för det gör inte jag.

 

Gitt:

Jag kommer från Småland och är en hästtjej sedan barnsben. Jag var nog fem år när jag satt på en häst för första gången då jag fick följa med syrran till Alvesta ridklubb där hon red. Benen räckte inte nedanför sadeln. Att själv börja på ridskolan fick jag vänta med tills jag började första klass. Första shettisen, Elmia, fick jag hyra fyra veckor under första sommar lovet och sen hyrde jag varje sommar tills jag och syrran fick en egen ponny. Åtskilliga vintrar var vi fodervärdar till flera shettisar och russ som vi hyrde in i ett gammalt stall och det var många tidiga mornar innan skolan och sena kvällar efter som tillbringades i stallet. Den egna ponnyn hette Silas och honom fick vi när jag började högstadiet och behöll tills andra året på gymnasiet. Det var en Connemara som visade sig vara avlägset släkt med Colleen! Efter många år fick jag kontakt med hans ägare och han gick faktiskt bort bara härom året, 36 år gammal.  

Under många år red jag inte på ridskola men periodvis har jag varit medryttare, jobbat i stall (Växjö Ridklubb). Under de fyra år jag bodde i Peru red jag på Limas jordbruksuniversitet där ett litet stall med ett tiotal hästar drevs av en pensionerad poliskonstapel. När jag flyttade till Vallentuna för tio år sedan återupptog jag ridningen på Veda. Med uppehåll under tiden jag blivit mamma till två barn, som nu är fem och nio år, har jag ridit här. 

Till vardags jobbar jag inom internationellt utvecklingssamarbete med stöd till lokala organisationer i ett 30-tal länder runt om i världen. Sedan ett par år jobbar jag med IT-systemutveckling och organisationens projekthanteringssystem. Min utbildning har jag dock inom samhällsvetenskapliga ämnen med en magister i statskunskap från Göteborgs Universitet.

 

Madeleine:

Jag heter Madeleine Hansing, är en sån där ung vuxen som sysslat med hästar så länge jag kan minnas. Jag har ridit på ridskola sedan jag var puttefnask men kom till Veda när jag var runt 6-7 år.

  

Varför tycker du att det är så roligt att hålla på med hästar? När hittar man dig på Veda?

  

Nicole:

Hästar har alltid varit en del av mitt liv då jag var med pappa i stallet som liten och sen till slut efter något år av tjat äntligen fick börja rida VT 1997! Hästar ger mig ett speciellt lugn och jag älskar att kunna åka iväg till stallet och bara släppa allt annat.

Just nu finns jag på Veda måndagkvällar ojämna veckor och sena onsdagskvällar jämna veckor, annars kan man hitta mig på Foderby gård de flesta dagarna

 

Gina:

Jag har alltid tyckt om hästar. Red när jag var mindre första året på ponny men sedan tyckte mina föräldrar att det blev långt att köra så jag och min syster fick börja rida stora hästar på Solna ridskola. Jag red för att jag tyckte det var kul, tävling var inte min grej. Red i 10 år men när jag var 17 år var jag ett år i USA och det slutade med att jag hade ett väldig långt uppehåll ifrån ridningen. Började igen när min stora tjej hade ridit några år på Veda, då kunde jag inte hålla mig längre. Sedan började min yngsta tjej Jennie rida. Henne ser ni också i stallet. Jag är oftast med och tittar när hon rider vilket hon gör tisdagar och fredagar.

Själv rider jag varje torsdag för Lena. Det är höjd punkten på veckan. När det är ridskolecup brukar jag sitta och hjälpa Lotta med tävlingarna.

 

Gitt:

Så fort jag kommer till stallet blir jag glad och även om både ridning och stalltjänst kan vara ansträngande så tycker jag det är avkopplande. Jag tycker också det är kul för det är en sådan blandning av människor, där tex ålder eller utbildning inte spelar roll utan alla samsas kring ett gemensamt intresse. Dressyren tycker jag mest om och jag fascineras av samspelet med hästen som är en utmaning varje gång man sitter upp, beroende på dagsform både hos en själv och den häst man rider på. 

Jag rider dressyrspecial för Malin på onsdagar och fredagar. Min dotter rider på ridlekis lördagseftermiddagar så då är jag också på Veda. Försöker dessutom dyka upp på ridskolecup-tävlingar, vilket blir roligare och roligare eftersom nerverna blir lite mindre jobbiga efter varje gång…

 

Madeleine

Det roligaste med hästar är att det är så omständigt, de är precis som vi med olika humör och olika dagsform, det är aldrig samma gamla vanliga utan det finns alltid någonting att jobba och utvecklas med! Mig hittar ni på Veda varje tisdag kl 20.00 , samt varannan fredag (18.30) och onsdag (20:00). 

 

Vilken är din favorithäst på Veda? 

 

Nicole:

Min absoluta lilla favorit kommer alltid att vara Yrsa, men eftersom jag inte rider ponny längre bör jag väl välja en stor häst och då trivs jag som bäst uppe på Piratens rygg!

 

Gina:

Min favorit häst är nog två stycken Candy och TipTop.

 

Gitt:

Jag tycker alla hästar är fina och favoriterna ändras lite varefter. Länge var det Pepsi, sen har det varit Tip Top ett tag och nu har jag nog inte någon särskild. När jag började rida på Veda tyckte jag Maestro var fantastiskt fin och det tycker jag han fortfarande är.

 

 

Madeleine: 

Under den tiden har det funnit många olika favorithästar och ponnys, PG var absoluta favoriten, men såhär på äldre dagar (20 år gammal) hittar ni min oftast på Muscots, Robbans eller Zimbas rygg.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.