Victoria gör skillnad!

”Hejsan!

Jag heter Victoria Sundén och är 17 år. Jag har en C-ponny som heter Jessy som jag tävlat upp till Msv B hoppning och kvalat till P90 i fälttävlan med.

Från augusti förra året och 8 månader framåt mådde jag dåligt och tappade matlust och vikt, utan att förstå varför. Det gjorde inte läkarna heller. Till slut trodde läkarna att jag var stressad och behövde terapi men innan jag skulle bli skickad på terapi skickades jag till en magnetröntgen(undersökning) för att se om hypofysen hade förändrats något. Den 16 mars 2011 hittades en tumör(4*2cm) som kilat in sig mellan lillhjärnan och hjärnbalken, och hindrade hjärnvätskan att flöda ner till ryggmärgen. I horisontellt läge(liggandes) var det livsfarligt. Jag lades in akut på Karolinska Sjukhuset och opererades inom några dagar.

Både tiden innan och efter operationen var mycket jobbig. Var förstås orolig innan hur det skulle vara att ”skära upp” huvudet och efteråt trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna bli normal igen. Jag vaknade upp och såg allt dubbelt och det höll i sig i flera månader. Balansen var helt rubbad, gick snett. Jag orkade inte hålla upp huvudet för nacken hade blivit så svag. Två veckor efter operationen satte jag mig på min ponny Jessy. Jag skrittade något varv på ridbanan och höll mig hårt i manen, det var jättesvårt. Min annars heta ponny var hur lugn somhelst precis som att han visste om att jag var ömtålig.

Läkarna var inte precis glada över att jag försökt rida. Men jag fortsatte att rida, det var det som humör uppe, och jag tror att det är ridningen som gjort att jag kommit tillbaka så pass fort.

Under våren/sommaren(i nästan 8 veckor) gick jag på strålbehandling 5 dagar i veckan. Det var en tuff tid. Mitt hår tunnades ut(på de ställen jag strålades) vilket inte var så roligt och jag var trött. Jag kunde inte åka iväg och göra något kul, för jag var tvungen att infinna mig på sjukhuset varje vardag. Då skaffade jag mig en till ponny (D-ponnyn Agassi) för att ”pigga upp” tillvaron lite. Han är mitt ”lilla projekt” som förgyller min tillvaro tillsammans med Jessy.

Idag har dubbelseendet nästan försvunnit(kommer tillbaka när jag är trött) och balansen känns nästa som förrut. Har inte fått orken helt tillbaka, men det kommer mer och mer.

Ska vara med på söndag i WoW Cup men inte med någon av mina ponnier. Mina ponnier är inte i form just nu så jag har lånat min väns fina ponny Moy Shamu. Har aldrig varit med i WoW Cup tidigare och det ska bli väldigt roligt.”

Bilden ovan visar Victoria och Jessy. Bilden nedan visar nyinköpta Agassi.

Victora Sundéns Agassi

 

Tack Victoria för att du delar med dig av din historia och varmt lycka till med ditt lag på söndag!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.