VRK PROFIL – RASMUS SVENSSON

Hur många hästar har du, vad heter dom och hur lägger du upp din träning?

Bellus köpte jag som 5 åring och som nu är 9 år. Sedan Munsboro Panda som jag haft i nästan 2 år, sen så har jag även Miss Barbadouse som jag fick hem i början av juni som är 8år, hon ägdes tidigare av familjen Unghanse som också tävlar för Vallentuna ridklubb. Bellus och Panda är c-ponnysar och Miss Barbadouse är en D-ponny.

 

Bellus

 

Jag rider 6 dagar i veckan och jag tränar mina hästar mycket utomhus där jag konditionstränar och styrketränar dem i backar osv, jag rider på banan högst två dagar i veckan. Mamma rider även någon häst ibland. Vi har ett eget stall som min mamma äger. Jag tränar för Ann Lewing, Helena Persson och ibland Emma Emanuelsson.

 

Att Rasmus är en ung kille i en så pass kvinnodominerad sport är spännande, jag blev lite nyfiken på hur det kommer dig att han börja rida och vad just Rasmus tycker är så härligt med denna sport?

Jag började rida för ungefär fyra år sedan och jag tävlar i hoppning och lite dressyr. Hoppning är såklart roligst. Att det är en sport med massa tjejer? Ääh.. det känns inge speciellt! Ridning är kul för att den är en så individuell sport, så om det går dåligt kan man bara skylla på sig själv och inte nån annan som i fotboll. Men om det går bra då? Då blir man extra glad för att då har man och hästen gjort ett bra jobb tillsammans.

 

Vad har du för mål med din ridning?

Mina mål är att kvala Medelsvår A med alla tre ponnysarna och mina drömmar är att kunna jobba med hästar i framtiden när jag blir äldre.

 

Vem är din idol?

Min idol inom ridningen är såklart Rolf Göran Bengtsson, han rider snyggt och bra!

 

Du tycker ridsporten är rolig för att det är en så pass inviduell sport, hur känns det att tävla Ponnyallsvenskan? Det har ju också gått väldigt bra för laget!

Det är jätte kul för att jag tävlar med mina kompisar som ett lag. Jag har ganska bra nerver så jag blir inte så nervös när jag rider i lag, och jag är fokuserad. Och jag tränar hårt med hästarna och kommer väll förberedd, därför tror jag det har gått bra för mig och mina lagkamrater.

 

Du bor på Ekerö, det är en bit, hur kommer det sig att du rider för VRK (förutom att vi är en grym klubb)?

Det var våra kompisar som också bor på ekerö som rider för Vallentuna som sa att t vi skulle byta dit, och så gjorde vi det! Visst är VRK den bästa klubben? ABSOLUT!!

 

Vad gör du när du inte är i rider?

Är hemma, är med kompisar, fiskar, spelar fotboll osv.


 

Tusen tack Rasmus för att vi fick veta lite mer om dig och lycka till i framtiden!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.